תזונה   »  שאלות נפוצות בתזונה   »  ממתיקים מלאכותיים בתזונה היומית

ממתיקים מלאכותיים בתזונה היומית

האם ממתיקים מלאכותים מזיקים לגוף או שזה אחלה תחליף שחוסך לנו כמות מחובדת בסוף היום?
הממתיקים המלאכותיים, כשמם כן הם- מלאכותיים, לא טבעיים, זרים לגוף.כל חומר מלאכותי הנכנס לגוף, מעמיס על מערכות הגוף השונות.

הממתיקים נחשבים בגוף לרעלים וכאשר נוצר עודף ברעלים, הגוף נוטה לאגור אותם בתאי השומן, כך שיש כאן פרדוקס, אנשים רבים משתמשים בממתיקים על מנת לא לעלות במשקל ובתמורה הם מקבלים ייצור נוסף של תאי שומן בגופם.
עודף הרעלים מכביד על הכבד והכליות אשר עובדים קשה על מנת לפנות אותם מהגוף.
לכן, על מנת לשמור על בריאות תקינה יש להרחיק את השימוש בממתיקים מלאכותיים ולהעדיף שימוש במרכיבים טבעיים.(לחולי סוכרת עדיף להשתמש בממתיק הטבעי סטיביה).

סטיביה (הממתיק האידיאלי) זהו צמח הגדל בדרום אמריקה, טבעי לחלוטין.הוא עוזר לחולי סוכרת באיזון רמות הגלוקוז בדם, מסייע נגד התפתחות עששת.
אינו מכביד על מערכות הגוף כמו הממתיקים המלאכותיים ומהווה להם תחליף נהדר.

לסיכום

הכימיקלים שרוב סוגי הסוכרזית עשויים מהם שנויים במחלוקת. באופן כללי הם בטוחים לשימוש בכמויות המצוינות על גבי האריזה, אבל יש הטוענים שמדובר בכימיקלים מיותרים. כפית סוכר מכילה רק 15 קלוריות, כך שגם אם אתם חייבים להמתיק את הקפה או התה עדיף לעשות את זה עם סוכר, שבכמויות קטנות לא יקר בקלוריות, אבל בטוח יותר מבחינה בריאותית.