תזונה   »  שאלות נפוצות בתזונה   »  באיזה מאכלים יש סיבים תזונתיים?

באיזה מאכלים יש סיבים תזונתיים?

כל מזון צמחי הוא מקור לסיבים. ניתן בקלות להגדיל את כמות הסיבים במזון על ידי הגדלת כמות הפירות והירקות הטריים בתפריט היומי. הפירות שמכילים כמות גדולה של סיבים הם תות שדה, תאנים, גויאבות, אגסים, אפרסקים וכן הקליפה הלבנה שעוטפת את התפוז.
הירקות שמכילים כמות גדולה של סיבים הם ברוקולי, גזר, חסה, כרוב, כרוב ניצנים, תרד ודלעת. כמו כן נמצא כמות גדולה של סיבים בחומוס, בשעועית, בעדשים, באפונה ובקטניות אחרות.